Beschrijving
Baratti&Milano
Na meer dan 160 jaar, een van de meest prestigieuze Italiaanse merken in de wereld van chocolade en zoetwaren.
Producten die zozeer geliefd zijn, dat Baratti & Milano zich leverancier van het koninklijk huis mag noemen.
Fernando Baratti en Edoardo Milano richten in het jaar 1858 hun bedrijf, gelegen in Turijn, op.
Door de jaren heen is de ambachtelijke ziel van de oprichters behouden.
De rijke, delicate smaak van de chocolade is te danken aan het gebruik van belangrijke, zeer exclusieve ingrediënten.
Zo wordt de chocolade gemaakt van cacao afkomstig uit voornamelijk Midden-Amerikaanse landen.
Deze cacao zorgt voor een rijke smaak.
Aan de chocolade word daarnaast Normandische melk toegevoegd.
Deze melk heeft een verfijnde smaak en is rijk aan eiwitten.
Ten slotte wordt gebruik gemaakt van de beroemde hazelnoten de ‘Tonde Gentili’.
Deze Tonde Gentili worden gewaardeerd om hun unieke aroma en delicate smaak. In de fabriek, gelegen in Piemonte, vindt de laatste bewerking plaats, die de Baratti & Milano chocolade onmiskenbaar maakt.
De Cremino is een gelaagde chocolade, meestal vierkant van vorm, maar soms ook rechthoekig.
Deze variant komt met een laagje gianduja noir, gecombineerd met een laagje chocolade met gehakte hazelnoten, allemaal verrijkt met een snufje cacao.
Bij Baratti & Milano staat de Cremino bekend om zijn delicate smaak en opmerkelijk zachte romige textuur.
Deze specialiteit weerspiegelt de expertise en vaardigheid van de Piemontese zoetwarentraditie.
Deze traktatie voor naast een kopje koffie smelt niet alleen op je tong maar is ook een lust voor het oog!
Prijs is per stuk en verkrijgbaar in 8 verschillende smaken.